Frequently asked questions

Saya sudah menjadi IB affiliate Etoro, boleh kah saya melantik IB di bawah saya?


Untuk pengetahuan, sistem affiliate Etoro ialah single level dan bukan berbilang peringkat. Ini bermaksud anda hanya boleh merekruit pelanggan/client sahaja.
Berapakah komisyen yang saya boleh dapat sebagai IB?


Updated Nov 2020 IB commission Berkuatkuasa 1/9/2020 kadar komisen dari rebates (RS) akan dinaikkan oleh pihak ETORO. Leve 1 Startup = $100 CPA + RS 20% Level 2 @50 funded clients = $100 CPA + RS 25% Level 3 @100 funded clients = $100 CPA + RS 30% Para IB perlu membuat permohonan secara manual kepada BD @Ridwan Gunawan apabila telah mencapai milestone jumlah funded clients yang ditetapkan.
Bagaimana saya menerima komisyen?


1. FYI komisen IB dibayar secara automatic. Tidak perlu request. 2. Income dalam Bulan semasa akan Di transfer antara 10/15 hb berikutnya. 3. Pastikan anda update no akaun bank di Dalam cabinet IB Etoro anda. >> sila login ke etoropartners.com guna email akaun IB & password dan complete profile (jika belum), or bisa juga guna link online form ini: https://etoro.typeform.com/to/KYmCe7
Bagaimana saya melihat data pelanggan saya?


FYI, untuk yang nak tengok apakah client sudah register dalam IB kita, caranya:
1) sila login ke etoropartners.com
2) click MyCustomers > set tarikh > click Create Report
3) lalu Search email daripada client yang kita nak cek
Apakah ada Islamic Swap free account?


How to open an eToro Islamic account?
Open a real account on eToro.
Fund it ($1,000 min).
Contact Customer Service: https://www.etoro.com/customer-service/
The benefits of an eToro Islamic account No interest on contracts lasting longer than 24 hours – zero rollover interest consistently.
eToro doesn’t take any additional rollover commissions for contracts lasting longer than 24 hours.
We do not charge any commissions or fees for account management. Our revenues come strictly from spreads (the difference between the buy and sell prices of an instrument).
An eToro Islamic account provides you with interest-free leverage.
Apakah ada tutorial bagaimana menggunakan platform etoro untuk pelanggan saya?


Yes. Link kepada playlist tutorial: https://www.youtube.com/playlist?list=PL_g8R4XCfB4gLG8Boan6NUVmQuYOya4Rh
Apakah ada panduan untuk para IB?


download PDF https://drive.google.com/file/d/1pnOs5P8QCOghRbAizk3SmE9yGRHpoiMG/view?usp=sharing
Saya tidak mahir marketing, bagaimana hendak belajar?


Team MYFIRE ada menyediakan video tutorial pembelajaran marketing. Sila request: https://drive.google.com/drive/folders/1bDxtuZD53THtIHgrZKTUHJpGRfid4ChB?usp=sharing
Video pembelajaran asas saham ada?


Team MYFIRE juga ada menyediakan video pembelajaran asas saham. Anda boleh menawarkan video ini kepada bakal pelanggan anda. Sekiranya mereka membuka akaun dan funding, mereka boleh belajar secara video. link request: Download video ini:
https://drive.google.com/drive/folders/1MldXuyIDdw3HwHJm74TOM5Xe3ZGcGr9-?usp=sharing Then boleh upload Dalam google drive anda sendiri. Bila dapat client boleh bagi dia akses ke Google drive anda.
Pelanggan saya ingin menjadi IB, bagaimana saya boleh bantu mereka?


1. Pastikan pelanggan telah membuka akaun trading menggunakan referral link anda. Dengan ini anda akan kekal mendapat komisyen CPA dan rebet berterusan dari mereka. 2. Berikan link rasmi team MYFIRE kepada pelanggan yang ingin menjadi IB tadi. link: bit.ly/etorofirebiz
Pelanggan saya tidak pandai trade saham, bagaimana hendak bantu mereka?


Selain menawarkan video pembelajaran asas saham, anda boleh menawarkan sistem copytrade dari Etoro. link: https://youtu.be/NTBByAms3zo
Sekiranya saya/pelanggan saya mempunyai masalah, siapa yang hendak dihubungi?


Untuk bantuan tentang akaun IB anda, rujuk Ridwan Gunawan >> ridwangu@etoro.com Untuk bantuan akaun pelanggan, rujuk Mayariska >>mayariskade@etoro.com boleh bagi link video kepada pelanggan: https://youtu.be/DJ0UfIVvk9Y live chat (RECOMMENDED)
Berapakah potensi pendapatan yang saya boleh jana?


Unlimited! Lebih rajin kita mendapatkan client, lebih tinggi pendapatan kita. Sama seperti apa jua perniagaan, perlu usaha sampai jaya. Ini ialah perniagaan anda, jatuh bangun, maju atau gagal anda yang tentukan.
Apakah kelebihan platform Etoro yang boleh saya gunakan untuk beritahu bakal pelanggan?


link video > https://youtu.be/mOJEbLcSbGA lihat video untuk penerangan: https://youtu.be/_TQJnlHIS94
Memandangkan Etoro ialah entiti luar negara, apakah ada jaminan keselamatan dana?


Yes. Mulai Nov 2020, Etoro menawarkan insurans keselamatan dana (LLOYDS LONDON). Sekiranya Etoro menghadapi masalah kewangan (kebangkrapan) atau tindakan undang-undang. Dana kita adalah dilindungi sehingga $AUD1 JUTA. Baca lebih lanjut: https://www.etoro.com/investing/insurance/
Cara-cara funding akaun Etoro


boleh bagi link video kepada pelanggan: https://youtu.be/_5zyIx5fxB8 Lihat video: