Nak ke tak nak??



Salam sejahtera khususnya kepada para IB FXprimus FIB.

Masih ingat kah anda pada waktu mula-mula anda signup sebagai IB pada waktu itu?

Tutup mata anda sebentar..i mean it..

tutup sebentar..dan ingat kembali perasaan anda pada waktu itu..

Apa yang anda rasai pada waktu itu.??

anda mahu freedom from 9/5 job kan..

anda mahu ada duit yang banyak kan...

anda mahu passive income kan..

anda impikan kereta mewah kan...

anda hendak rumah yang besar kan....

anda mahu melancong ke London dan Paris kan..

anda mahu anak-anak anda belajar di universiti antarabangsa kan...

anda mahu menghantar ibu bapa ke Mekah kan...

but now after maybe a few months or a few years along the road...do you still have the desire? adakah anda masih mahu apa yang anda mahukan itu??

I bet...most of you have forgotten why on earth you join this IB business at the first place...

SOALAN SAYA SEKARANG...ADAKAH ANDA MASIH MAHUKAN APA YANG ANDA MAHUKAN?? JIKA YA...TERUSKAN MEMBACA...

JIKA TIDAK...SELAMAT BERJAYA DENGAN APA YANG ANDA AKAN LAKUKAN LAGI DAN LAGI..

Now that you continue reading...bermaksud anda masih ada kemahuan itu...maybe not that much...but still you got it...

back to the issue..

Kemana pergi semua yang anda impikan? kenapa anda hilang FOKUS???


NO GOAL SETTING

Kalau dapat saya simpulkan antara semua masalah meraka yang GAGAL dalam apa jua yang dilakukan ialah kerana TIDAK MEMPUNYAI MATLAMAT. Ibarat memandu kereta tanpa arah...

Now..ho to do GOAL SETTING...

let me guide you through this process..open your mind and accept this please for once and for all...this is super mother fuXXing important.....


The FuXXing S = SPECIFIC

Matlamat yang mudah difahami...sekiranya anda tunjuk kan kepada anak anda yang berumur 10 tahun pon dia akan paham. Jangan over complicated sampai anda pon tak paham....

Ambil sehelai kertas dan tulis seperti ini...boleh tak? kalau amik kertas pon malas...stop reading dan buat benda lain..dont waste your time and my time...hopefully you got my point here...

Tulis ini....

DALAM MASA 6 BULAN DARI SEKARANG ( tulis date mula dan date akhir ) , AKU ( your good name sir!! ) INGIN MENDAPATKAN PASSIVE INCOME DARI BUSINESS IB FXPRIMUS SEBANYAK USD 5000/sebulan ( nak berapa?? jangan la sikit sangat bro ...baik pegi kerja kalau nak sikit2 ).DENGAN MEPUNYAI 100 ACTIVE CLIENTS ( tulis berapa clients yang dikehendaki)

Why kena tulis...pasal bila kita tulis kita akan lebih ingat..dan minda kita akan terima benda yang kita tulis sebagai penting... dulu waktu anda nak pikat awek yang anda suka... youll find a pen and a paper kan pasal nak ambil no telefon...KENAPA???? pasal minda da set nombor telefon tu penting...dan awek tu pon penting..... :)

The FuXXing M = MEASUREABLE

Always remember the wise phrase 'what can't be measured can't be managed'!

Anda perlu tahu bila anda sudah mencapai GOAL yang dibuat..ia mesti boleh di dengari, di lihat dan dirasa....

Bila anda boleh merasai kejayaan ? 6 bulan dari sekarang ialah jawapan anda.

Bila anda boleh merasai kejayaan? bila anda dapat passive income 5k USD 6 bulan dari sekarang.

Macam mana nak capai? buat IB fxprimus ( another topic...but fikirkan kenapa FXPRIMUS dan bukan broker lain!)

Macam mana nak capai? dengan mendapatkan 100 aktif clients.


The FuXXing A = ATTAINABLE

It must be possible for you to achieve your goal.

Let say..not too low and not to high...contoh...dengan pekerjaan anda sekarang anda mendapat imbuhan RM3000.month.

Maybe lebih bijak jika anda target untuk triple ke RM10000 sebulan. bukan terus RM100k.

The FuXXing R = REALISTICS

Anda perlu realistik dengan target kerana at the end of the day..you will be held responsible for your success or failure.

Jika terlalu besar dan anda tidak mencapai nya...maybe anda akan kecewa. Jika terlalu kecil...jangan buang masa,,,be average jer..pergi kerja.

Contoh aktiviti yang anda perlu lakukan secara rutin setiap hari...maybe for a 2/3 hours a day.


The FuXXing = TIMING

A goal must have a deadline.

Dengan meletakkan unjuran masa seperti 6 bulan..anda akan terpaksa fokus dan mempunyai urgency untuk melakukan aktiviti bagai mencapai GOALS yang telah anda sendiri tetapkan.


Sekian...semoga artikel ringkas saya ini daat menbantu anda mencapai matlamat. I wish you all the best ...dont hesitate to PM or whatsapp me for any inquiry.

Also please subscribe to our newsletter to get more articles like this.

Watch how I generated 6 figures income in 6 steps.

Register for an IB with FXPRIMUS : www.fxprimus.xyz



  • whatsapp
  • linkedin
  • instagram
  • Facebook
  • Youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now