Cycle of Violence Dow Jones And Crypto Crashed.

CYCLE OF VIOLENCE Dunia ini mempunyai kitaran yang UNIK. Lihat sahaja sejarah ketamadunan manusia bagaimana selepas lenyap satu2 tamadun di gantikan dengan tamadun yang lain. Begitu juga bagaimana kisah dinasour yang besar dan kuat hilang dari muka bumi ini. Pada masa ini..kitaran cycle of violence masih terus berlaku sama ada dengan kita sedari atau tidak. Lihat sahaja bagaimana sejarah THE GREAT DEPRESSION 1929-1930 kejatuhan pasaran kewangan dunia yang melenyapkan kekayaan pada masa itu. Kemudian berlaku lagi beberapa siri great depression dalam sejarah moden manusia dan dimasa akan datang akan terus berlaku lagi dan lagi. Begitu juga didalam dunia trading.. Sememangnya cycle of violence ini juga berlaku... Black swan..dotcom bubble..flash crash..dan yang terbaru Euro up move melenyapkan banyak trader dari arena forex.

Minggu ini pasaran saham USA dan seluruh dunia juga telah mengalami kejatuhan yang luarbiasa. Kejatuhan pasaran saham ini boleh dilihat bermula semenjak awal bulan FEB 2018.

Manakala pasaran matawang crypto telah melakukan crashing bermula dari awal Januari 2018.

Dan pada masa ini masih terus membuat lower low.

Ini ialah sesi cleansing atau pembersihan yang berlaku secara semula jadi.

Mengikut Darwin dalam theory of evolution hanya yang paling FIT..paling gagah..paling smart...paling responsif sahaja yang akan kekal. Inilah yang dinamakan SURVIVAL OF THE FITTEST. Dan untuk beberapa ketika gelombang ini akan tenang..sehingga massa sudah mula lupa dan alpa..cycle ini akan berlaku semula dan menghukum mereka yang tidak membuat persediaan. Semoga kita dihindari dari musibah. Shukri Mahadi Www.shukrimahadi.com originaly written Feb 2017

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • whatsapp
  • linkedin
  • instagram
  • Facebook
  • Youtube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now