GBPJPY Trade Idea


TAHUKAH ANDA BAHAWA DANA ANDA DI FXPRIMUS DILINDUNGI SEHINGGA EURO2.5 MILLIONS OLEH LLOYD'S OF LONDON SECARA PERCUMA.

Info lanjut Sila hubungi IB anda.

Pengalaman saya menjadi IB dan trader semenjak dari tahun 2005/06 saya telah melihat banyak broker yang telah hilang atau gulung tikar.

Bukan itu sahaja saya juga pernah menjadi mangsa kepada broker yang tidak bertanggungjawab ini dan mengalami kerugian puluhan ribu ringgit.

Antara broker yang saya ingati ialah :

PRIME4X Cyprus ( not regulated)

Broco Rusia (regulated)

GIGFX Cyprus (not regulated)

IRONFX Cyprus (regulated)

Semenjak dari itu saya telah membuat kajian yang lebih mendalam dalam membuat pemilihan broker yang SELAMAT UNTUK BERDAGANG.

Di FXPRIMUS keselamatan dana kita adalah ditaja jamin oleh Syarikat Insurans LLOYDS of London. Dan kerana itu saya dan rakan-rakan begitu komited menggunakan broker ini serta berkongsi tentang kebaikkan dan kelebihan berdagang bersama FXPRIMUS sebagai THE SAFEST BROKER TO TRADE.

GBPJPY Technical Trade Idea

klik gambar untuk analisa yang lebih jelas

TECHNICAL

Selepas price berjaya memecahkan paras trendline support dari 2016 pada 148.00 price telah membuat LL di 145.00. Pada masa ini GBPJPY -0.12% dilihat telah melengkapkan pullback retracement di paras support become resistant di zone 148.00 tadi. Trade plan aggresive ============ SELL instant 147.80 dengan tight stop loss 148.50. Take profit ialah 146.00 Trade plan conservative ============== Menunggu candle closed dibawah trendline A-B. Stop loss 151.00 TP 140.00 Money management 2% per trade.

Semoga bermanfaat.

Shukri Mahadi

Sila ikuti FB saya untuk info terkini:

FB.COM/FOREXISBIZ

PS: mohon share menngunakan button share di bawah post ini.

Featured Posts
Recent Posts